Lugna dagar för Dansa

Efter två tävlingsdagar fick Dansa i måndags ta det lite lugnt. Jag ryktade länge och sen skrittade vi ut till ängarna i eftermiddagssolen. Dansa var som vanligt pigg men gick ändå avslappnat och frustade hela vägen. Jag passade på att böja igenom henne i skritten, flytta i skänkelvikning fram och tillbaka på stigen, hela tiden lång och låg.

Igår red jag dressyr på Dansa. Hela lektionen red jag med en lång och låg hals och vi fokuserade på att böja igenom och få henne mjuk i sidorna. När hon accepterar det bättre och blir rörligare och mjukare i halsen är det perfekt att ta med sig till tävlingar då hon blir spänd. Att då kunna runda av och hitta detdär avslappnade innan man fått startsignal. I galoppen fick jag en väldigt bra känsla. Jag kunde rida en samlad galopp (helt utan krav på tryck) och böja igenom åt båda håll och hon var avslappnad och låg i formen.
Liknande arbete är perfekt att passa på att göra på lektion. Det blir väldigt svårt att sätta tryck och ta upp henne i en tävlingsform då hon blir lite spänd och springig bland alla andra hästar.

Idag ska jag rida dressyr igen! Förra veckan hade jag Brandon vilket var väldigt kul! Skolor och skänkelvikningar var otroligt svårt då han lätt tappade lite bjudning och släppte stödet, men galoppen och traven på rakt spår var riktigt kul!
Dansa❤️